vrijdag 22 maart 2019

Leegstandswet gemeente Almere

De Leegstandswet gemeente Almere: hoe gaat het tijdelijk verhuren van een koopwoning in deze gemeente in Flevoland in z’n werk? Alle informatie over Leegstandswet Almere vindt u hier. 

Vergunning aanvragen Almere
Het aanvragen van een vergunning is een belangrijke stap in het tijdelijk verhuren van uw koophuis. Naast het vragen van toestemming aan uw bank en/of hypotheekverstrekker, is een vergunning een belangrijke voorwaarde. Dat is in dit geval niet alleen om administratieve redenen, maar ook om uzelf juridisch te beschermen. Het voordeel van verhuur onder Leegstandswet is namelijk dat u de huurovereenkomst altijd mag beëindigen. Daarbij dient u wel rekening te houden met een opzegtermijn van drie maanden.

In de praktijk betekent dit dat u een huis binnen afzienbare tijd kunt opleveren, mocht het verkocht worden. Een huurder kan bij Leegstandswet Almere namelijk geen gebruik maken van de gebruikelijke huurdersbescherming, waarin vastgelegd staat dat een huurovereenkomst niet zomaar beëindigd mag worden.

Leegstandswetvergunning Almere: kosten en duur
Een leegstandswetvergunning wordt sinds het versoepelen van de regels in juli 2013 voor vijf jaar ineens afgegeven. U vraagt een vergunning aan op het gemeentehuis (Stadhuisplein 1) met behulp van het formulier “Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte”. Houd papieren als de eigendomsakte en de koopakte van uw nieuwe woning tijdens het invullen bij de hand. Soms wil de gemeente ook dat u een bewijs van toestemming van de bank inlevert. De kosten vergunning Almere bedragen € 72,85. Na het inleveren van het formulier gaat het college van burgemeester en wethouders over uw aanvraag beslissen. Dit proces duurt enkele weken.

Bij het invullen van het formulier en het aanvragen van een vergunning is het belangrijk om dat volgens de regels te doen. Een lokale makelaar kan u helpen bij het veilig verhuren van uw koopwoning. Zorgeloos uw koopwoning verhuren? U kunt via deze link direct kosteloos advies inwinnen bij een aangesloten makelaar!

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Gratis advies bij verhuren

 Hulp nodig bij verhuren? Klik hier voor vrijblijvend advies!

Nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Retailagenda voor terugdringen leegstand

Minister Kamp van Economische Zaken gaat samen met gemeenten, mkb en partijen als Rabobank een retailagenda opzetten. Doel van deze agenda is het terugdringen van leegstand in de retailsector. De leegstand stijgt onder andere door het opkomen van webwinkels, verandering...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningeigenaren krijgen meer mogelijkhed…

Het kabinet wil de doorstroming op de woningmarkt stimuleren door woningeigenaren meer mogelijkheden te geven om tijdelijke huurcontracten te sluiten. Het wordt hierdoor mogelijk een huurcontract voor 2 jaar af te sluiten. Ook mag de woningeigenaar op grond van meer...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Dreiging leegstand studentenkamers

Door daling in het aantal studenten en uitwonenden kan er na 2025 een tweedeling ontstaan op de markt van studentenhuisvesting. Kamers op A-locaties zullen populair blijven, maar voor kamers op C-locaties dreigt leegstand. Dit blijkt uit onderzoek van ING. De...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Achterhoek wil worden aangemerkt als kri…

In Regio Acherhoek zijn de acht regiogemeenten in de Achterhoek vertegenwoordigd. Zij hebben minister Blok gevraagd om te worden aangemerkt als krimpregio. De vraag rees vanuit het rapport Grenzen aan de krimp. De minister krijgt in dit rapport het advies...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningzoek

Leegstandswetverhuur.nl geeft informatie over het verhuren op basis van de Leegstandswet. Wilt u een woning gaan huren? Kijk dan op Woningzoek.nl.

1000 characters left