vrijdag 22 maart 2019

Leegstandswet gemeente Amersfoort

Het tijdelijk verhuren van uw koopwoning onder de Leegstandswet gemeente Amersfoort kan heel praktisch zijn. U dekt zo namelijk de kosten en de Leegstandswet Amersfoort voorkomt leegstand.

Vergunning aanvragen Amersfoort
Een leegstandswetvergunning Amersfoort aanvragen? U vraagt alleen een vergunning aan bij de gemeente Amersfoort (Stadhuisplein 1) als uw koopwoning daar staat. Woont u zelf inmiddels in een andere gemeente, dan blijft de gemeente Amersfoort dus de beslissende partij over uw oude woning. Een vergunning vraagt u aan door gebruik te maken van het formulier “Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte”. De kosten vergunning Amersfoort bedragen € 75,00. Het college van burgemeester en wethouders beslist binnen zes tot acht weken over uw aanvraag. Ze gaan daarbij na of u voldoet aan enkele eisen. Uw woning..

  • ..moet in de twaalf maanden voor leegstand bewoond zijn geweest;
  • ..mag in de tien jaar voor de aanvraag maximaal drie jaar verhuurd zijn geweest;
  • ..mag niet de derde koopwoning (tegelijk) zijn die u verhuurt.

 Het formulier dient u zorgvuldig in te vullen. Op die manier voorkomt u de ongeldigheidsverklaring van uw vergunning op een later tijdstip.

Leegstandswet Amersfoort: voor u als verhuurder
Bij het ontbreken van een vergunning voor Leegstandswetverhuur kan een huurder zich beroepen op de huurbescherming. Het prettige van verhuur onder Leegstandswet is voor u als verhuurder juist dat u de huurovereenkomst altijd op kunt zeggen. Hierbij dient u wel rekening te houden met een opzegtermijn van drie maanden. Mochten er kopers zijn, dan kunt u het huis dus snel opleveren. Deze flexibiliteit van het huurcontract is ook belangrijk voor de bank, omdat de hypotheekverstrekker het huis graag wil verkopen. Ook zij zijn graag op de hoogte als u uw huis tijdelijk gaat verhuren.

Alles waterdicht regelen en uw formulier juist invullen zodat u een geldige vergunning krijgt? Vraag via deze link vrijblijvend een makelaar om advies!

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Gratis advies bij verhuren

 Hulp nodig bij verhuren? Klik hier voor vrijblijvend advies!

Nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Retailagenda voor terugdringen leegstand

Minister Kamp van Economische Zaken gaat samen met gemeenten, mkb en partijen als Rabobank een retailagenda opzetten. Doel van deze agenda is het terugdringen van leegstand in de retailsector. De leegstand stijgt onder andere door het opkomen van webwinkels, verandering...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningeigenaren krijgen meer mogelijkhed…

Het kabinet wil de doorstroming op de woningmarkt stimuleren door woningeigenaren meer mogelijkheden te geven om tijdelijke huurcontracten te sluiten. Het wordt hierdoor mogelijk een huurcontract voor 2 jaar af te sluiten. Ook mag de woningeigenaar op grond van meer...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Dreiging leegstand studentenkamers

Door daling in het aantal studenten en uitwonenden kan er na 2025 een tweedeling ontstaan op de markt van studentenhuisvesting. Kamers op A-locaties zullen populair blijven, maar voor kamers op C-locaties dreigt leegstand. Dit blijkt uit onderzoek van ING. De...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Achterhoek wil worden aangemerkt als kri…

In Regio Acherhoek zijn de acht regiogemeenten in de Achterhoek vertegenwoordigd. Zij hebben minister Blok gevraagd om te worden aangemerkt als krimpregio. De vraag rees vanuit het rapport Grenzen aan de krimp. De minister krijgt in dit rapport het advies...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningzoek

Leegstandswetverhuur.nl geeft informatie over het verhuren op basis van de Leegstandswet. Wilt u een woning gaan huren? Kijk dan op Woningzoek.nl.

1000 characters left