vrijdag 22 maart 2019

Leegstandswet vergunning aanvragen Assen

U bent in het bezit van een koophuis in Assen en u wilt deze woning verhuren op basis van de Leegstandswet gemeente Assen. Waar moet u aan denken en aan welke eisen moet u voldoen?

Verhuur onder Leegstandswet

Sinds de verruiming van de Leegstandswet in juli 2013 is het voor huizenbezitters gemakkelijker geworden om een woning tijdelijk te verhuren. Het voordeel voor de verhuurder is dat u geen rekening hoeft te houden met de reguliere huurbescherming. Dat betekent dat een verhuurder het huurcontract kan beëindigen op het moment dat het huis verkocht wordt. De huurders moeten de woning dan binnen drie maanden verlaten, waardoor het huis snel opgeleverd kan worden. De Leegstandswet Assen is daarom geschikt voor woningen die te koop blijven staan en in de tussentijd verhuurd worden. Om de huurbescherming te omzeilen, moet u wel denken aan een leegstandswetvergunning Assen.

 Vergunning aanvragen Assen

Om een vergunning voor het tijdelijk verhuren van een koopwoning aan te vragen, dient het huis te voldoen aan de volgende voorwaarden:

• In de tien jaar voor de leegstand mag de woning ten hoogste drie jaar verhuurd geweest zijn;

• De woning is de afgelopen tijd niet bewoond (in het geval van een nieuwbouwwoning);

• In de twaalf maanden voor leegstand is de woning bewoond geweest.

De kosten vergunning Assen bedragen € 77,50. U stuurt het ingevulde formulier “Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte” op naar de gemeente of brengt het langs op het gemeentehuis aan de Noordersingel 33. Binnen enkele weken hoort u of de vergunning verleend is. De volgende stap is het opstellen van een contract, waarin u expliciet vermeldt dat het gaat om tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandswet.

Wilt u ervan verzekerd zijn dat u de formulieren correct invult en op die manier niet hoeft te voldoen aan de huurdersbescherming? Via deze link kunt u kosteloos en vrijblijvend advies inwinnen van een lokale makelaar!

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Gratis advies bij verhuren

 Hulp nodig bij verhuren? Klik hier voor vrijblijvend advies!

Nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Retailagenda voor terugdringen leegstand

Minister Kamp van Economische Zaken gaat samen met gemeenten, mkb en partijen als Rabobank een retailagenda opzetten. Doel van deze agenda is het terugdringen van leegstand in de retailsector. De leegstand stijgt onder andere door het opkomen van webwinkels, verandering...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningeigenaren krijgen meer mogelijkhed…

Het kabinet wil de doorstroming op de woningmarkt stimuleren door woningeigenaren meer mogelijkheden te geven om tijdelijke huurcontracten te sluiten. Het wordt hierdoor mogelijk een huurcontract voor 2 jaar af te sluiten. Ook mag de woningeigenaar op grond van meer...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Dreiging leegstand studentenkamers

Door daling in het aantal studenten en uitwonenden kan er na 2025 een tweedeling ontstaan op de markt van studentenhuisvesting. Kamers op A-locaties zullen populair blijven, maar voor kamers op C-locaties dreigt leegstand. Dit blijkt uit onderzoek van ING. De...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Achterhoek wil worden aangemerkt als kri…

In Regio Acherhoek zijn de acht regiogemeenten in de Achterhoek vertegenwoordigd. Zij hebben minister Blok gevraagd om te worden aangemerkt als krimpregio. De vraag rees vanuit het rapport Grenzen aan de krimp. De minister krijgt in dit rapport het advies...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningzoek

Leegstandswetverhuur.nl geeft informatie over het verhuren op basis van de Leegstandswet. Wilt u een woning gaan huren? Kijk dan op Woningzoek.nl.

1000 characters left