vrijdag 22 maart 2019

Leegstandswet gemeente Deventer

Is uw koopwoning nog niet verkocht en zou u die willen verhuren op basis van de Leegstandswet gemeente Deventer? U vraagt een vergunning aan via de gemeente.

Leegstandswetvergunning Deventer
Een vergunning aanvragen Deventer doet u bij het gemeentehuis (Grote Kerkhof 4) door gebruik te maken van het formulier “Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte”. Verhuur onder Leegstandswet is aantrekkelijk als de verkoop van uw woning niet opschiet. De gemeente Deventer werkt hier graag aan mee. Voor het aanvragen van een vergunning voor verhuur onder Leegstandswet dient u een aantal dingen aan de gemeente te kunnen laten zien, namelijk:

  • Een geldig identiteitsbewijs;
  • Een volledig ingevuld aanvraagformulier;
  • Een bewijs van eigendom van de woning.

Een voorwaarde voor het verhuren van een koophuis op basis van de Leegstandswet Deventer is bijvoorbeeld de bewoning van het object vóór de leegstand. Een nieuwbouwhuis hoeft niet bewoond te zijn geweest, maar in een reguliere woning moet de eigenaar in de twaalf maanden voor de leegstand wel zelf gewoond hebben. 

Leegstandswet gemeente Deventer: de verplichtingen
Als u uw koopwoning tijdelijk wilt gaan verhuren, moet u een aantal zaken regelen. Zo dient u bijvoorbeeld toestemming te vragen aan uw bank en een gemeentelijke vergunning aan te vragen. De kosten vergunning Deventer bedragen € 109,00. Een groot financieel voordeel voor u is dat u sinds de wetswijzigingen van 1 juli 2013 niet meer hoeft te voldoen aan gemeentelijke voorwaarden, zoals een huurprijscheck. Wat u wel in het oog moet houden is het expliciet vermelden van de leegstandswetvergunning en de aard van de verhuur. Anders loopt u het risico dat huurders alsnog aanspraak willen maken op de huurdersbescherming die in de reguliere verhuur geldt.

Wilt u veilig verhuren onder de Leegstandswet gemeente Deventer? Via deze link kunt u contact leggen met een lokale makelaar. Samen vraagt u een geldige vergunning aan en stelt u een waterdicht contract op!

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Gratis advies bij verhuren

 Hulp nodig bij verhuren? Klik hier voor vrijblijvend advies!

Nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Retailagenda voor terugdringen leegstand

Minister Kamp van Economische Zaken gaat samen met gemeenten, mkb en partijen als Rabobank een retailagenda opzetten. Doel van deze agenda is het terugdringen van leegstand in de retailsector. De leegstand stijgt onder andere door het opkomen van webwinkels, verandering...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningeigenaren krijgen meer mogelijkhed…

Het kabinet wil de doorstroming op de woningmarkt stimuleren door woningeigenaren meer mogelijkheden te geven om tijdelijke huurcontracten te sluiten. Het wordt hierdoor mogelijk een huurcontract voor 2 jaar af te sluiten. Ook mag de woningeigenaar op grond van meer...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Dreiging leegstand studentenkamers

Door daling in het aantal studenten en uitwonenden kan er na 2025 een tweedeling ontstaan op de markt van studentenhuisvesting. Kamers op A-locaties zullen populair blijven, maar voor kamers op C-locaties dreigt leegstand. Dit blijkt uit onderzoek van ING. De...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Achterhoek wil worden aangemerkt als kri…

In Regio Acherhoek zijn de acht regiogemeenten in de Achterhoek vertegenwoordigd. Zij hebben minister Blok gevraagd om te worden aangemerkt als krimpregio. De vraag rees vanuit het rapport Grenzen aan de krimp. De minister krijgt in dit rapport het advies...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningzoek

Leegstandswetverhuur.nl geeft informatie over het verhuren op basis van de Leegstandswet. Wilt u een woning gaan huren? Kijk dan op Woningzoek.nl.

1000 characters left