vrijdag 22 maart 2019

Leegstandswet vergunning aanvragen Hengelo

Overweegt u uw woning tijdelijk te gaan verhuren op basis van de Leegstandswet gemeente Hengelo? Denkt u dan aan het tijdig aanvragen van een vergunning. Niet alleen voor de gemeentelijke administratie, maar ook voor uzelf.

Leegstandswetvergunning Hengelo

Meestal voelt het aanvragen van een vergunning als een noodzakelijk kwaad. Bij het tijdelijk verhuren van uw koophuis is dat niet het geval. Door een vergunning voor verhuren op basis van de Leegstandswet aan te vragen, mag u de huurbescherming die wel vereist wordt in de reguliere verhuur omzeilen. Dat maakt het mogelijk om de huurovereenkomst te beëindigen op het moment dat de woning verkocht wordt. De huurders zullen het huis dan binnen afzienbare tijd moeten verlaten. Dat maakt een snelle oplevering voor u mogelijk. Een vergunning aanvragen Hengelo doet u door het formulier “Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte” in te vullen. Dit stuurt u op of levert u in op het Stadskantoor aan de Hazenweg 121. De kosten vergunning Hengelo bedragen € 175,00. U hoort na enkele weken of uw vergunning toegekend wordt.

 

Verhuur onder Leegstandswet

Het tijdelijk verhuren van uw koophuis op basis van de Leegstandswet Hengelo drukt voor u de kosten en creëert meer woonruimte in de gemeente. Ook wordt verpaupering en leegstand voorkomen. Om een vergunning te verkrijgen moet uw woning wel voldoen aan enkele eisen:

• De afgelopen twaalf maanden moet er iemand gewoond hebben;

• Het huis mag de voorbije tien jaar slechts drie jaar verhuurd zijn geweest;

• De woning moet daadwerkelijk op uw naam (de naam van de aanvrager) staan.

Om te voorkomen dat huurders alsnog hun huurdersrechten opeisen is het belangrijk om alles, van vergunning tot contract, nauwkeurig te regelen en vast te leggen.

Veilig en zorgeloos uw koopwoning verhuren? Vraag via deze link kosteloos en vrijblijvend advies aan een lokale makelaar!

 

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Gratis advies bij verhuren

 Hulp nodig bij verhuren? Klik hier voor vrijblijvend advies!

Nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Retailagenda voor terugdringen leegstand

Minister Kamp van Economische Zaken gaat samen met gemeenten, mkb en partijen als Rabobank een retailagenda opzetten. Doel van deze agenda is het terugdringen van leegstand in de retailsector. De leegstand stijgt onder andere door het opkomen van webwinkels, verandering...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningeigenaren krijgen meer mogelijkhed…

Het kabinet wil de doorstroming op de woningmarkt stimuleren door woningeigenaren meer mogelijkheden te geven om tijdelijke huurcontracten te sluiten. Het wordt hierdoor mogelijk een huurcontract voor 2 jaar af te sluiten. Ook mag de woningeigenaar op grond van meer...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Dreiging leegstand studentenkamers

Door daling in het aantal studenten en uitwonenden kan er na 2025 een tweedeling ontstaan op de markt van studentenhuisvesting. Kamers op A-locaties zullen populair blijven, maar voor kamers op C-locaties dreigt leegstand. Dit blijkt uit onderzoek van ING. De...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Achterhoek wil worden aangemerkt als kri…

In Regio Acherhoek zijn de acht regiogemeenten in de Achterhoek vertegenwoordigd. Zij hebben minister Blok gevraagd om te worden aangemerkt als krimpregio. De vraag rees vanuit het rapport Grenzen aan de krimp. De minister krijgt in dit rapport het advies...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningzoek

Leegstandswetverhuur.nl geeft informatie over het verhuren op basis van de Leegstandswet. Wilt u een woning gaan huren? Kijk dan op Woningzoek.nl.

1000 characters left