vrijdag 22 maart 2019

Leegstandswet vergunning aanvragen Sittard

Veilig verhuren onder de Leegstandswet gemeente Sittard-Geleen: hoe doet u dat? Allereerst vraagt u een vergunning voor Leegstandswet Sittard-Geleen aan bij de gemeente.

Vergunning Sittard-Geleen aanvragen

Om een leegstandswetvergunning Sittard-Geleen aan te vragen downloadt u het formulier op de website. Dat vult u in en kunt u langsbrengen of via de post versturen naar de stadswinkel in Geleen (Markt 1). De kosten vergunning Sittard-Geleen bedragen € 82,35. Om een vergunning aanvragen Sittard-Geleen vlot te laten verlopen, moet u rekening houden met een aantal voorwaarden:

• De woning moet de afgelopen twaalf maanden (het jaar voor de leegstand) bewoond geweest zijn;

• Het huis mag in de afgelopen tien jaar maximaal drie jaar verhuurd geweest zijn;

• Als het nieuwbouw betreft, hoeft de woning niet bewoond te zijn geweest;

• U mag niet voor meer dan twee koopwoningen tegelijkertijd een vergunning aanvragen.

Over uw aanvraag wordt beslist door het college van burgemeester en wethouders. Na ongeveer zes tot acht weken hoort u of de vergunning toegekend wordt.

 

Verhuur onder Leegstandswet

Het verhuren van een koopwoning op basis van de Leegstandswet is voor veel huizenbezitters een aantrekkelijke optie. Als de verkoop van uw huis niet opschiet, kunt u de kosten dekken door het tijdelijk te verhuren. Ook voor de gemeente is verhuur positief: er komt zo immers meer woonruimte beschikbaar en de woning wordt behoed voor leegstand en verpaupering. Omdat uw huis te koop kan blijven staan, is het ontbreken van de huurdersbescherming in de Leegstandswet voor u als verhuurder een belangrijk gegeven. Als u uw woning verhuurt, kunt u het huurcontract binnen drie maanden beëindigen. Daardoor kunt u het huis snel opleveren. Om deze huurdersrechten te omzeilen en te zorgen dat huurders hier geen aanspraak op kunnen maken, dient u uw contract zorgvuldig op te stellen en een vergunning bij de gemeente aan te vragen.

Wilt u advies of begeleiding bij het aanvragen van uw vergunning en het opstellen van uw contract? Via deze link kunt u kosteloos en vrijblijvend advies vragen aan een lokale makelaar!

 

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Gratis advies bij verhuren

 Hulp nodig bij verhuren? Klik hier voor vrijblijvend advies!

Nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Retailagenda voor terugdringen leegstand

Minister Kamp van Economische Zaken gaat samen met gemeenten, mkb en partijen als Rabobank een retailagenda opzetten. Doel van deze agenda is het terugdringen van leegstand in de retailsector. De leegstand stijgt onder andere door het opkomen van webwinkels, verandering...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningeigenaren krijgen meer mogelijkhed…

Het kabinet wil de doorstroming op de woningmarkt stimuleren door woningeigenaren meer mogelijkheden te geven om tijdelijke huurcontracten te sluiten. Het wordt hierdoor mogelijk een huurcontract voor 2 jaar af te sluiten. Ook mag de woningeigenaar op grond van meer...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Dreiging leegstand studentenkamers

Door daling in het aantal studenten en uitwonenden kan er na 2025 een tweedeling ontstaan op de markt van studentenhuisvesting. Kamers op A-locaties zullen populair blijven, maar voor kamers op C-locaties dreigt leegstand. Dit blijkt uit onderzoek van ING. De...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Achterhoek wil worden aangemerkt als kri…

In Regio Acherhoek zijn de acht regiogemeenten in de Achterhoek vertegenwoordigd. Zij hebben minister Blok gevraagd om te worden aangemerkt als krimpregio. De vraag rees vanuit het rapport Grenzen aan de krimp. De minister krijgt in dit rapport het advies...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningzoek

Leegstandswetverhuur.nl geeft informatie over het verhuren op basis van de Leegstandswet. Wilt u een woning gaan huren? Kijk dan op Woningzoek.nl.

1000 characters left