vrijdag 22 maart 2019

Leegstandswet gemeente Alkmaar

Wat zijn de regels van de Leegstandswet gemeente Alkmaar? Hoewel de Leegstandswet in juli 2013 versoepeld is, blijven er enkele zaken waaraan u moet denken. Als u graag begeleiding wilt, kunt u altijd een makelaar inschakelen.

Alles over een leegstandswetvergunning Alkmaar
Als u uw woning tijdelijk wilt gaan verhuren, moet u voldoen aan de regels van verhuur onder Leegstandswet. De gemeente Alkmaar toetst uw aanvraag aan de voorwaarden die in de Leegstandswet zijn vastgesteld.

  • Het huis moet voor verkoop bestemd zijn;
  • De gemeente Alkmaar moet ook de gemeente zijn waarin de woning staat;
  • U moet zelf bewoner van het huis geweest zijn;
  • U dient toestemming van uw hypotheekverstrekker en/of bank te hebben;
  • U mag de afgelopen vijf jaar geen vergunning voor dezelfde woning aangevraagd hebben.

Een vergunning aanvragen Alkmaar? Dat doet u bij de gemeente Alkmaar op het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10. Na een aantal weken hoort u of u een vergunning toegewezen krijgt.

Leegstandswet Alkmaar: leg alles zorgvuldig vast
Om te kunnen verhuren, heeft u een vergunning nodig. Dat is niet alleen belangrijk voor de administratieve kant van het tijdelijk verhuren van uw koopwoning, maar ook voor uzelf. Als uw vergunning ongeldig blijkt, of u vraagt helemaal geen vergunning aan, dan kunnen huurders aanspraak maken op huurbescherming. U mag de huur bij het verkopen van uw huis dan niet zomaar beëindigen. De kosten vergunning Alkmaar bedragen niets; een vergunning aanvragen bij deze gemeente doet u kosteloos. Een makelaar kan u helpen het aanvraagformulier correct in te vullen. Zo verzekert u uzelf ervan dat u geen vervelende juridische en financiële problemen tegen zult komen. In de Leegstandswet is huurbescherming namelijk niet verplicht, waardoor u de huurovereenkomst bij verkoop van de woning binnen drie maanden kunt beëindigen. 

Wilt u advies inwinnen bij een lokale makelaar Alkmaar? Via deze link kunt u vrijblijvend advies over veilig huren krijgen!

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Gratis advies bij verhuren

 Hulp nodig bij verhuren? Klik hier voor vrijblijvend advies!

Nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Retailagenda voor terugdringen leegstand

Minister Kamp van Economische Zaken gaat samen met gemeenten, mkb en partijen als Rabobank een retailagenda opzetten. Doel van deze agenda is het terugdringen van leegstand in de retailsector. De leegstand stijgt onder andere door het opkomen van webwinkels, verandering...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningeigenaren krijgen meer mogelijkhed…

Het kabinet wil de doorstroming op de woningmarkt stimuleren door woningeigenaren meer mogelijkheden te geven om tijdelijke huurcontracten te sluiten. Het wordt hierdoor mogelijk een huurcontract voor 2 jaar af te sluiten. Ook mag de woningeigenaar op grond van meer...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Dreiging leegstand studentenkamers

Door daling in het aantal studenten en uitwonenden kan er na 2025 een tweedeling ontstaan op de markt van studentenhuisvesting. Kamers op A-locaties zullen populair blijven, maar voor kamers op C-locaties dreigt leegstand. Dit blijkt uit onderzoek van ING. De...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Achterhoek wil worden aangemerkt als kri…

In Regio Acherhoek zijn de acht regiogemeenten in de Achterhoek vertegenwoordigd. Zij hebben minister Blok gevraagd om te worden aangemerkt als krimpregio. De vraag rees vanuit het rapport Grenzen aan de krimp. De minister krijgt in dit rapport het advies...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningzoek

Leegstandswetverhuur.nl geeft informatie over het verhuren op basis van de Leegstandswet. Wilt u een woning gaan huren? Kijk dan op Woningzoek.nl.

1000 characters left