zondag 21 juli 2024
  • Links

Koopwoning tijdelijk verhuren

Een koopwoning tijdelijk verhuren is voor veel huizenverkopers een goede oplossing. Wat mag en wat moet bij tijdelijke verhuur op grond van de leegstandwet? 

Een koopwoning tijdelijk verhuren is een uitkomst
Door de crisis op de huizenmarkt laat de verkoop van een woning soms op zich wachten. In de tussentijd kan een koopwoning tijdelijk verhuren een goede keuze zijn. U genereert op deze manier inkomsten uit uw huis, waarmee u bijvoorbeeld de hypotheek af kunt lossen. Ook behoedt u het huis voor leegstand. De leegstandwet biedt u als verhuurder veel vrijheden. Zo mag u de huurprijs zelf bepalen en ontvangt u van de gemeente een ruime vergunning van vijf tot zeven jaar (voor sloop- en renovatiewoningen). U bepaalt uiteraard zelf of u uw woning gemeubileerd wilt verhuren.

Verplichtingen van een koopwoning tijdelijk verhuren
Natuurlijk bent u wel aan enkele regels gebonden. Zo mag u niet voor meer dan twee koopwoningen tegelijk een vergunning hebben. Ook moet u op tijd een vergunning bij de gemeente aanvragen en moet uw bank of hypotheekverstrekker toestemming geven. Uiteraard stelt u voor de verhuur een contract op, waarin u de volgende zaken opneemt.

  • U noemt de vergunning en de termijn die daarbij hoort;
  • U vermeldt dat het gaat om tijdelijke verhuur op grond van de leegstandswet;
  • U geeft de hoogte van de huurprijs aan. 

Als verhuurder hoeft u geen uitgebreide huurbescherming te bieden. Een verhuurder heeft een opzegtermijn van drie maanden, voor de huurder geldt één maand. Deze beperkte huurbescherming maakt verhuren op grond van de leegstandswet aantrekkelijk, omdat het verhuren van een huis de verkoop van een woning op deze manier niet in de weg staat. 

Advies bij een koopwoning tijdelijk verhuren

Een makelaar kan het verhuurtraject begeleiden. Hij of zij kan helpen bij het vaststellen van de huurprijs, het aanvragen van de benodigde vergunning en kan de huurders screenen. Uw koopwoning tijdelijk verhuren doet u zo op een vertrouwde manier.

Klik hier om informatie aan te vragen.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Gratis advies bij verhuren

 Hulp nodig bij verhuren? Klik hier voor vrijblijvend advies!

Nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Retailagenda voor terugdringen leegstand

Minister Kamp van Economische Zaken gaat samen met gemeenten, mkb en partijen als Rabobank een retailagenda opzetten. Doel van deze agenda is het terugdringen van leegstand in de retailsector. De leegstand stijgt onder andere door het opkomen van webwinkels, verandering...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningeigenaren krijgen meer mogelijkhed…

Het kabinet wil de doorstroming op de woningmarkt stimuleren door woningeigenaren meer mogelijkheden te geven om tijdelijke huurcontracten te sluiten. Het wordt hierdoor mogelijk een huurcontract voor 2 jaar af te sluiten. Ook mag de woningeigenaar op grond van meer...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Dreiging leegstand studentenkamers

Door daling in het aantal studenten en uitwonenden kan er na 2025 een tweedeling ontstaan op de markt van studentenhuisvesting. Kamers op A-locaties zullen populair blijven, maar voor kamers op C-locaties dreigt leegstand. Dit blijkt uit onderzoek van ING. De...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Achterhoek wil worden aangemerkt als kri…

In Regio Acherhoek zijn de acht regiogemeenten in de Achterhoek vertegenwoordigd. Zij hebben minister Blok gevraagd om te worden aangemerkt als krimpregio. De vraag rees vanuit het rapport Grenzen aan de krimp. De minister krijgt in dit rapport het advies...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningzoek

Leegstandswetverhuur.nl geeft informatie over het verhuren op basis van de Leegstandswet. Wilt u een woning gaan huren? Kijk dan op Woningzoek.nl.

1000 characters left